Zilele Nordului Darabani 2015 – Galaxy Design partener Zilele Nordului

Zilele Nordului

Pe zi ce trece, în România, se dezvoltă din ce în ce mai multe proiecte, ce susțin cultura și lucrurile importante ale țării noastre. Un astfel de proiect, ce noi îl susținem cu mare drag, este Festivalul „Zilele Nordului”.

Acest festival este organizat de către Asociația Nord, care contribuie la dezvoltarea regiunii de Nord (Botoșani – Suceava – Iași – Chișinău – Cernăuți). Misiunea asociației este de a contribui la dezvoltarea regiunii de Nord prin stimularea spiritului civic și proactiv al tinerilor, întărirea sentimentului de apartenență la o comunitate vie și valoroasă și prin unirea spațiului turistic între cele trei frontiere (România, Republica Moldova și Ucraina).

Mai exact, în perioada 6-9 august, în cel mai nordic oraș al României, Darabani, are loc a doua ediție a festivalului „Zilele Nordului”. Un festival de muzică, arte și călătorii ce este dedicat întru totul, artiștilor și turiștilor din România, Basarabia și Bucovina de Nord. Organizatorii proiectului ne promit că vom avea parte de 3 zile pline de surprize și spectacole de bun gust.

Pe langă cele 20 de concerte deja anunțate de organizatori, acest festival vine și cu o ofertă culturală variată ce va ține în priză întreaga regiune.

Expozițiile foto cu cele mai interesante peisaje despre oameni și locuri din Bucovina ne vor rămâne întipărite, pentru multă vreme în minte și vom recunoaște iar, că în România chiar ai ce vedea . Lansări de carte, ce se vor desfășura în prezența mai multor poeți, scriitori dar și critici literari, va fi un deliciu pentru publicul din Darabani. „Să vorbim despre noi”, spectacolul – recital care îmbină teatrul, muzica live dar și video art-ul într-o formă cât mai inedită ne va capta cu siguranță atenția. Atelierele dedicate fotografiei, teatrului, filmului și scrisului ne vor asigura că nu vom pleca cu „mintea” goală de acolo.

De asemenea, festivalul „Zilele Nordului își propune trei evenimente dedicate în memoria lui George Enescu, într-o călătorie ce va începe la Mihăileni – casa ultimului popas al compozitorului în România, va continua la Liveni – casa copilariei sale, și se va încheia la Darabani, unde va avea loc deschiderea oficială a festivalului.

Poiana Teioasa va găzdui 20 de concerte de muzică rock și electro cu trupe precum: Șuie Paparude și ROA, ucrainenii de la Haydamaky, moldovenii de la Gândul Mâței, dar și alții, ce nu au cum să nu îți pună sângele în mișcare.

Vom avea ocazia să cunoaștem orașul Darabani dar și împrejurimile acestuia cu ajutorul excursiilor ghidate și gratuite puse la cale de organizatori.

Turiștilor festivalieri veniți din toată România, Republica Moldova și Ucraina, li s-au pus la dispoziție, pe Stadionul Orășenesc din Darabani, un camping special amenajat. Contra unei taxe de 50 de lei, de persoană, au acces la dușuri, vestiare, servicii de pază, iluminat pe timp de noapte, acces la safety box și locuri de parcare, ce vor face ca staționarea lor, pe timpul celor 3 zile, să fie mai sigură și mai frumoasă.

Întregul program al festivalului îl poți găsi aici.

În toate cele două ediții ale festivalului, am fost parteneri de nădejde. Tot timpul am ajutat cu mare plăcere acest proiect deoarece considerăm că un astfel de eveniment nu poate decât să aducă un plus – valoare comunității în care ne desfășurăm. După cum am mai spus și cu alte ocazii, tot timpul Galaxy Design va fi acolo unde lumea are ce învăța și are un motiv bun să participe.

Acum nu putem decât să le urăm mult succes organizatorilor și să te invităm și pe tine, să participi, deoarece va fi un festival de la care vei pleca mulțumit și bucuros să te întorci și la cea de-a III -a ediție!

Sursă:
Produsele Galaxy Design oferite pentru Festivalul „Zilele Nordului”:

Produse promotionale Galaxy Design

Galaxy Design – Zilele Nordului

Produse promotionale Galaxy Design

Galaxy Design – Zilele Nordului

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *